• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Gevulde avocado’s

2 april, 2016

Het eerste dat ik in de ochtend doe is mijn wekker op mijn telefoon uitzetten. En als ik dan toch mijn telefoon in handen heb kan ik net zo goed gelijk even mijn social media checken, toch? Misschien een slechte gewoonte, maar ik geniet er echt van om al het nieuws van de nacht in te halen. Dat komt natuurlijk vooral doordat mijn Instagram pagina volgeladen staat met eten waar je gelijk je bed voor zou verlaten. Kleurrijke smoothies, torenhoge stapels pannenkoeken, de late night foto’s van het eten in een restaurant: ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Als je zoveel lekkers voorbij ziet komen ontkom je er ook niet aan om sommige dingen na te maken. Ik doe echt enorm veel inspiratie op via Instagram, vaak met een eigen draai. Toen ik mijn ogen weer eens niet van mijn kleine telefoon schermpje af kon houden kwam ik een woest aantrekkelijke foto tegen van een gebakken eitje in een avocado. Toen was de bom gebarsten en wist ik wat ik ging maken. Even brainstormen en twee heerlijke recepten voor gevulde avocado’s stonden klaar om gemaakt te worden. En toen verliet ik mijn bed pas echt, tevreden en met een knorrende maag, op weg naar mijn bakje havermout.

Deze gevulde avocado’s zijn uitstekend als voorgerecht te serveren, maar kunnen ook bij een ontbijt, brunch of lunch. Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet, maar er kan weinig misgaan. Probeer het maar eens!

Avocado gevuld met mango en zalm

Ingrediënten:

  • avocado’s
  • gerookte zalm
  • mango
  • mayonaise
  • sojasaus

Zo maak je het:

Halveer de avocado en verwijder de pit. Beleg de twee helften ieder met een plakje zalm. Druk de zalm een beetje in, zodat je het kuiltje van de avocado pit behoudt.

Schil de mango en snijdt in kleine stukjes. Voeg de mayonaise en sojasaus toe en roer dit goed door.

Verdeel de mango over de kuiltjes van de avocado pit.

Tijd om de avocado uit te lepelen!

Avocado gevuld met geitenkaas

Ingrediënten:

  • avocado’s
  • zachte geitenkaas met honing
  • pistachenootjes
  • amandelen

Zo maak je het:

Halveer de avocado en verwijder de pit.

Hak de pistachenootjes en amandelen fijn. Meng het grootste gedeelte hiervan door de geitenkaas.

Verdeel de geitenkaas over de kuiltjes van de avocado pit. Bestrooi tot slot met de overige nootjes.

Tijd om de avocado uit te lepelen!

Ga terug