• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

kokos-banaan bolletjes

6 november, 2015

Heb je even 30 minuten? Mooi, want meer heb je ook niet nodig om deze zoete verleiding op tafel te toveren. Met de tentamenweek voor de deur kwam dit afgelopen week bij mij erg goed van pas. In plaats van mijn neus in kookboeken en foodblogs te stoppen, moest ik namelijk ellenlange onderzoeksartikelen en schaalbaarheidscoëfficienten bestuderen. Dat klinkt net zo leuk als dat het daadwerkelijk was. Helemaal niet dus. Maar dat was geen reden tot paniek, want met de juiste snack kom je dit moeiteloos door. Het enige probleem hieraan is dat ik deze snack van tevoren wel moet bedenken, boodschappen ervoor moet doen én moet bereiden voordat ik er van kan genieten. Begrijp me niet verkeerd, dit is allemaal hartstikke leuk. Ik kan mezelf uren vermaken met het uitpluizen van het lekkerste recept, vervolgens een halfuur door de supermarkt wandelen en dan een hele middag in de keuken duiken. Maar bevorderlijk voor mijn diehard studiesessies is dit helaas niet echt. Toch wil ik graag iets lekkers om de uren achter mijn bureau door te komen. En daarom is dit de ultieme studie-snack! Het kost hartstikke weinig moeite, heel weinig tijd en geeft je brein bovendien de nodige energie om door te gaan. En de de kans dat de drie (ja, zo weinig maar) ingrediënten hiervoor al in jouw keukenkastje staan is heel erg groot. Dus neem even een halfuurtje pauze, duik de keuken in, neem in de ene hand je studiemateriaal, in de andere hand je kokos-banaan bolletje, en go for it! Dat is in ieder geval hoe ik de afgelopen week door ben gekomen. En nu ga ik mijn neus weer in recepten stoppen!

Ingrediënten voor ca. 20 bolletjes:

  • 2 rijpe bananen
  • 70 gram kokosrasp
  • 70 gram havermout

Zo maak je het:

Prak de banaan en meng deze met de kokosrasp en havermout.
Het moet een dikke pap worden, dus eventueel moet je iets meer of minder kokosrasp en havermout gebruiken.

Maak er bolletjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de bolletjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Succes!

Ga terug