• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Kwarteltjes “a la Mama”

18 december, 2015

Onder het motto “de appel valt niet ver van de boom” wil ik jullie vandaag kennis laten maken met mijn moeder. Of beter gezegd, met mijn moeders kookkunsten. Mijn passie voor lekker eten is namelijk ontstaan in de keuken van mijn moeder. Als zij met de lepel door de pan roerde was er geen twijfel mogelijk: vanavond zou er lekker gegeten worden. Mijn hoofd kwam nog niet eens boven het aanrecht uit en ik was vastbesloten dat ik ook mijn steentje bij wilde dragen aan die pan met lekker eten. Zij het door te proeven, zij het door mee te koken. Maar pas toen ik op kamers ging merkte ik hoeveel ik eigenlijk van thuis had geleerd. Hier is mijn passie dan ook echt gegroeid, met als resultaat Maike’s Eetblog. Toen ik mijn moeder hierover vertelde was ze natuurlijk hartstikke enthousiast, en het duurde niet lang voordat ze het idee kreeg een eigen recept op mijn blog te kunnen plaatsen. Zo gezegd zo gedaan dook ze de keuken in en toverde een gerecht op tafel waar ze zelfs mij nog mee verraste. Zo veranderde mijn moeder ineens in mijn co-blogger (voor die ene avond dan). Super hip, toch? Laat jezelf ook verrassen door dit heerlijke gerecht, en wie weet zien jullie in de toekomst nog wel meer gerechten van mijn moeder voorbijkomen op mijn blog!

Ingrediënten:

  • 4 kwarteltjes
  • 4 stengeltjes bosui
  • 8 – 12 sjalotjes
  • 8 – 12 kleine champignons
  • ½ blik gepelde tomaten
  • ½ fles halfdroge rode wijn
  • tijm
  • peper & zout

Zo maak je het:

Snijdt de bosui en de sjalotjes in fijne ringetjes.
Verhit olie in een braadslede en bak de kwarteltjes kort op hoog vuur, totdat ze rondom goudbruin zijn. Voeg halverwege de gesneden bosui en sjalotjes toe en bak deze kort mee.

Blus het geheel af met een scheutje water en rode wijn.
Voeg dan de champignons toe en bak deze kort mee. Blus het geheel daarna weer af met een scheutje water en de overige rode wijn. Voeg tot slot de gepelde tomaten toe aan de braadslede. Breng de saus op smaak met tijm, peper en zout.

Zet de braadslede vervolgens in de voorverwarmde oven op 200°C. Laat het geheel ongeveer 30 minuten garen.

serveertip: serveer de kwarteltjes met gnocchi.

Nice to meet you!

Ga terug